UniCredit prva banka agent emisija dionica

Bez autora
Apr 25 2010

UniCredit Bank saopštila je da je postala prva i zasad jedina banka u BiH koja je dobila dozvolu za obavljanje poslova agenta i pokrovitelja emisije vrijednosnih papira. Sticanjem ove dozvole, banka svojim klijentima može ponuditi organizovanje, pripremu i provođenje emisije vrijednosnih papira, što predstavlja poslove agenta emisije. Uspješnost emisije pritom je obezbijeđena kroz upis i uplatu svih ili dijela vrijednosnih papira koji se emituju, što je, kako ističu u UniCreditu, potpuni novitet na tržištu BiH, i izuzetna pogodnost za emitenta vrijednosnih papira, a što spada u poslove pokrovitelja emisije. Dobijanje ove dozvole posebno je važno kada se ima u vidu da je u proceduri izmjena Zakona o dugu, zaduživanju i garancijama u FBiH kojim će svi nivoi vlasti u tom entitetu dobiti pristup finansiranju kroz emisiju kratkoročnih i dugoročnih vrijednosnih papira, kao alternativu do sada uobičajenom kreditnom zaduživanju. Na ovaj način biće im omogućen pristup novčanim sredstvima sa dinamikom otplate koju mogu sami definisati i prilagoditi svojim potrebama, a po cijeni nižoj od cijene kreditnog zaduženja.

UniCredit prva banka agent emisija dionicaUniCredit Bank saopštila je da je postala prva i zasad jedina banka u BiH koja je dobila dozvolu za obavljanje poslova agenta i pokrovitelja emisije vrijednosnih papira.

Sticanjem ove dozvole, banka svojim klijentima može ponuditi organizovanje, pripremu i provođenje emisije vrijednosnih papira, što predstavlja poslove agenta emisije.

Uspješnost emisije pritom je obezbijeđena kroz upis i uplatu svih ili dijela vrijednosnih papira koji se emituju, što je, kako ističu u UniCreditu, potpuni novitet na tržištu BiH, i izuzetna pogodnost za emitenta vrijednosnih papira, a što spada u poslove pokrovitelja emisije.

Dobijanje ove dozvole posebno je važno kada se ima u vidu da je u proceduri izmjena Zakona o dugu, zaduživanju i garancijama u FBiH kojim će svi nivoi vlasti u tom entitetu dobiti pristup finansiranju kroz emisiju kratkoročnih i dugoročnih vrijednosnih papira, kao alternativu do sada uobičajenom kreditnom zaduživanju.

"Na ovaj način biće im omogućen pristup novčanim sredstvima sa dinamikom otplate koju mogu sami definisati i prilagoditi svojim potrebama, a po cijeni nižoj od cijene kreditnog zaduženja", navode u UniCredit banci.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik